Admin

Hevoset kokevat maailmaa eri tavalla kuin ihmiset. Tiesitkö muuten, miten hevoset näkevät värit? Ne katsovat maailmaa kelta/vihreiden linssien läpi. Hevosen näkökenttä on laaja, sen hajuaisti on tarkka ja sillä on kehossaan valtava määrä tuntoreseptoreja. Suuresta koosta huolimatta hevosen nahka ei ole paksu, se aistii kosketuksen hyvin herkästi.

 
Nisäkkäinä meillä on myös yhteisiä ominaisuuksia. Hevoset hoitavat jälkeläisiään, ja meillä on samat perustunteet; suru, raivo, etsimisen ilo, hoiva, leikki ja seksuaalinen tarve. Kun kyseinen tunnealue hevosen aivoissa aktivoituu, tunnetta seuraa käytös. Hevosen käytöstä tarkkailemalla voi ihminen saada viitteitä siitä, miltä hevosesta tuntuu.


Hevoset oppivat nopeasti, nopeammin kuin esim. koirat. Niillä on erinomainen muisti ja ne tunnistavat ihmisenkin mielentiloja. Toisin kuin ihmisillä, hevosille ei ole mahdollista monimutkainen kognitio, vaikkapa asioiden arvottaminen tai ennalta suunnittelu. Hevoset elävät tässä ja nyt, ja jokainen ihminen on niille yhtä tärkeä.
www.ihahaa.fi – huomio hevosessa