Admin

Kurssin pitää Sirpa Tapaninen, www.alexandertekniikka.eu
Paikka: PR-talli, Levojärventie 165, 06100 Porvoo, karttalinkki
Aamupäivällä (9-14) on lyhyt teoria Alexander-tekniikasta, niskatyötä ja aktiivisen lepoasennon harjoittelua sekä työskentelyä pukin päällä olevassa satulassa. Iltapäivällä (14-17) menemme maneesiin hevosten kanssa. TERVETULOA!

 

 

Kurssin hinta on 185 € +10 € kevyt keittolounas (sisältäen juomat, leivät ja kahvin). Kurssille otetaan 10 henkeä. Ilmoittautumiset 30.8.2016 mennessä ihahaa.ry (at) gmail.com tai Facebook tapahtuman kommenteihin.

Maksu 30.8.2016 mennessä.

Saaja: I.H.Ahaa ry

Tili: FI11 1064 3000 2171 38

Viite: 4873

Alexander-tekniikka on menetelmä, jonka avulla opit hallinnoimaan lihaksiasi ja hermojärjestelmääsi paremmin kuin ennen. Tämä auttaa ratsastamaan ja elämään muutakin elämää kevyemmin ja vaivattomammin kuin ennen. Tekniikan soveltaminen helpottaa ja tasapainottaa myös istuntaa.

Alexander-tekniikan avulla opit liikkumaan helpommin ja taloudellisemmin kuin ennen. Opit elämään arkeasi - myös ratsailla - siten, että kaikki lihakset tekevät aina sitä mitä ne on kulloinkin tarkoitettu tekemään. Tällöin osa istunnan, tasapainon ja kehonkäytön ongelmista poistuu itsestään ja loput harjoittelemalla.

 

Kurssilla tehdään kehon hahmotus-harjoituksia, joiden avulla osallistujat oppivat itse havainnoimaan, mistä ja miten turha tekeminen tai hevosta haittaavat toimintamallit alkavat. Opettaja ohjaa osallistujien olemista ja liikkumista käsillään ja suullisesti. Tällä tavoin opetellaan asteittain lopettamaan haitalliset toimintamallit. Molempina kurssipäivinä katsotaan tästä näkökulmasta istuntaa pukin päälle nostetussa satulassa ja liikkuvan hevosen selässä.