Admin

Ihanaa joulukuuta!
On I.H.AHAA ryn juhlavuoden viimeinen kuukausi. Vuoden loppu on aina jotenkin yhteenvetojen aikaa mutta myös tulevaisuuteen katsomista. 
Akateemisen ratsastustaiteen opettaja Bent Branderup muistuttaa: 
"Have dreams to grow into!"
https://www.bentbranderuptrainer.com/
Tämä on mielenkiintoinen asenne, unelmat, joihin voi kasvaa, mutta jotka voivat myös kasvaa ja muuttua. Joustavuus elämässä.
Myös hollantilainen Piet Nibbelink puhuu kauniisti unelmista ja unelman ja päämäärän erosta. "Unelma on jotain, joka saattaa tulla todeksi tänään, huomenna, ensi viikolla, ensi vuonna tai ehkä seuraavassa elämässä. Ja kun se toteutuu, se on lahja. Lahjat saavat meidät tuntemaan suurta kiitollisuutta."
Unelma voi ja saa myös muuttua ja kasvaa samoin kuin omassa elämässä on muutosta ja kasvua. Asiat, joista unelmoin 20 vuotta sitten saattavat tänään tuntua merkityksettömiltä tai ihan höperöiltä. Muutos on elämän ja kasvun merkki.
Tiukan päänmäärän asettaminen saattaa viedä meitä kohti epäonnistumisen raidetta. Voiko koskaan sanoa saavuttaneensa täydellisesti päämääräänsä? Aina on jotain vähän viilattavaa, koskaan ei olla täysin tyytyväisiä, joku osa-alue mättää. Päämäärien asettaminen vaatii paljon taitoa ja itsetuntemusta. ja silti, harmistuminen, itsesyytös ja häpeä voivat olla lähellä. Perfektionismi uuvuttaa.
Unelmiin kasvaminen ei tarkoita tekemättömyyttä vaan itselle ja hevoselle sopivien asioiden valitsemista, mahdollisuuteen luottamista. Ja eikö ole jännää, että kun aletaan ajatella tietoisesti johonkin suuntaan, polku alkaa löytyä, tie aueta. Joku viisas sanoi, että opettaja löytyy, kun oppilas on valmis. 
Niin että elänkö pelon vai luottamuksen kautta? Luotanko elämään, hevoseen ja itseeni, niin että hevoseni voi luottaa minuun?
Jokainen tekee oman valintansa, mutta minusta ihmisessä on niin hienoa, että kaikki kasvavat ajallaan, kaikilla on mahdollisuus unelmiin, oman polun löytämiseen. Miten ja koska, sen näyttää aika,  ja sopivasta suunnasta kertoo tyytyväinen hevonen. 
Hyvää joulun odotusta siis kaikki kunnon väki!
www.ihahaa.fi