Admin

2018 Piet kurssimainoskuvaPiet Nibbelinkin kolmen päivän avoin kurssi järjestetään 21.-23.7.2018 lauantaista maanantaihin Päivintallilla Tuusulassa, osoitteessa Emohanhentie 28, 04370 Rusutjärvi. Kurssille voi osallistua hevosen kanssa tai kuunteluoppilaana.

Hinnat:
- Kuunteluoppilaat: Yksittäiset päivät 25 € / pv, kaikki päivät 60 €. Maksu suoritetaan etukäteen 6.7. mennessä, tilinumeron ja muuta tietoa saa ilmoittautumisen jälkeen. Irtopäivät voi maksaa myös paikanpäällä.
- Hevosen kanssa: 350 €. Ilmoittautuminen vahvistetaan maksamalla varausmaksu 150 € eräpäivään 4.5. mennessä, tilinumeron ja muuta tietoa saa ilmoittautumisen jälkeen. Kurssille voidaan ottaa korkeintaan 6 hevosikkoa. Lainahevosta voi kysyä tallinpitäjä Päiviltä, hevosen vuokra 20 € / pv.
- Hevosen majoitus kurssin ajaksi: 20 € / vrk maksetaan suoraan tallinpitäjä Päivi Peusalle. Hevosen majoitus- ja vuokratiedustelut Päiviltä, puh. 050 511 2275.
- I.H.Ahaa ry:n jäsenille kuunteluoppilasmaksu 20 € / pv tai koko kurssi 50 € ja hevospaikka 320 €.

Ilmoittautumiset ja kyselyt I.H.Ahaa ry:lle s-postilla: ihahaa.ry(at)gmail.com
Yhteyshenkilö: Noora Muurinen, puh. 040 701 3932
Kurssikielenä on englanti, tarvittaessa on mahdollista saada tulkkausapua. Kurssilla on pieni buffet, josta saa mm. kahvia ja teetä sekä pientä purtavaa. Lounaspaikkoja lähellä ovat Härmän Rati sekä Vanha Unkka.

Piet Nibbelink (http://depaardenmaat.com/en/wie-piet.php) on hollantilainen hevostaito-opettaja, jonka suosittuja kursseja on pidetty Suomessa vuodesta 2000 alkaen. Kolmepäiväinen maastakäsittelyn kurssi sisältää

keskustelua, vuorovaikutteisia harjoituksia niin ihmisten kuin hevostenkin kanssa sekä työskentelyä maastakäsin, pääasiassa vapaiden hevosten kanssa. Kuunteluoppilaatkin pääsevät osallistumaan harjoituksiin. Myös niin sanotut ongelmahevoset ovat kurssille tervetulleita. Pietin avulla päästään pureutumaan ongelmien perimmäisiin syihin ja keinoihin voida vaikuttaa niihin. Tällöin sekä ihminen että hevonen ymmärtävät toisiaan ja yhteistyöstä tulee mukavaa.
Pietin opetus lähtee perusasioista, jolloin opitaan käyttämään tunnetta, energiaa sekä hevosen omaa kieltä eli kehonkieltä. Kurssilla opitaan läsnäolon taitoa sekä tulkitsemaan hevosen eleitä ja tunnetiloja. Tämän asian oppiminen auttaa sekä ihmistä että hevosta rentoutumaan, jolloin yhteisestä tekemisestä tulee luottavaista ja miellyttävää. Kurssilla voi löytää uusia ulottuvuuksia hevosesta sekä keskinäisestä suhteesta itsensä ja hevosen välillä. Ymmärrys kahden tietoisen olennon välillä kasvaa ja luottamus lisääntyy.
Paranna itsetietoisuuttasi ja opi hienovaraista kehonkieltä voidaksesi todella ymmärtää hevoskumppaniasi ja sen tarpeita sekä kommunikoidaksesi tietoisesti, hevosen huomioon ottaen. Kurssilla syvennät hevosmiestaitojasi ja edistät pysyvästi yhteyttäsi sekä suhdettasi hevosystävääsi. Pietin filosofiaa hevosten kanssa voi soveltaa kaikkeen muuhunkin toimintaan elämässä.