Admin

2017 Fokusointi kuva

Aika: la 16.9. ja 23.9.2017 klo 9-16,
Paikka: Kartanonkoski Vantaa

Fokusointi on kehon viestien kokonaisvaltaista kuuntelua siitä, mitä elämässämme on aidosti meneillään. Siinä keskitytään keholliseen merkitystuntemukseen (Felt Sense), joka pitää sisällään kaiken menneisyyden kokemukset, kaikki nykyisyyden tilanteet ja jopa tulevaisuuden aikomukset. Näihin kaikkiin pääsee käsiksi, kun kohdistaa huomion sisäänpäin, siihen epämääräiseen tuntemukseen, joka herää meissä ennen sanoja. Fokusoinnissa hahmotetaan tätä tietoisen ja sanoitetun ymmärryksen rajalla - tai ehkä ulkopuolella - olevaa mielikuviksi ja sanoiksi.

Se ominaisuutemme, jota fokusoinnissa kutsutaan merkitystuntemukseksi, on tuttua meille kun esim. vatsanpohjassa kouraisee, kun ajattelemme jotain pelottavaa tilannetta tai kun rinnassamme on pakahduttava tunne, kun ajattelemme jotain meille rakasta. Jokaisella meistä on kyky tuntea kehossamme tunteet, ajatusmallit, uskomukset, tulkintamme kaikesta elämäämme liittyvästä. Fokusointiprosessin avulla tuomme nämä kehon viestit tietoisuuteemme. On eri asia ymmärtää loogisesti tai antaa selitys sille, miksi meistä tuntuu joltakin, kuin saada tähän kehoyhteys, jolloin asia yleensä avautuu meille tavalla, jota emme osanneet ajatella tai joka voi jopa olla ristiriidassa ajattelumme kanssa.

Kouluttajana toimii Sari Pekki, joka on vuosien varrella opiskellut eri vuorovaikutusmenetelmiä, mm. Fokusointia NVC:tä, sekä NLP:tä ja Coachausta. Nyt järjestettävä Fokusointi I -kurssi on osa Sarin sertifioitumiskoulutusta Fokusointikouluttajaksi. Kurssi pidetään Vantaan Kartanonkoskella.

Mitä hyötyä fokusoinnista voisi olla hevosihmiselle?
Hevoselle merkityksellistä on, miltä siitä tuntuu. Miltä me tunnumme. Linda Kohanov kuvaa kirjassaan ”The Tao of Equus” sitä, kuinka tärkeää on, että tiedostamme omat tunteemme kun toimimme hevosten kanssa. Hänen käsityksensä mukaan hevoseen on vaikea, ellei mahdotonta, rakentaa aitoa yhteyttä, jos emme ole yhteydessä omiin tunteisiimme. Jos painamme alas sen, mitä elämässämme juuri sillä hetkellä on meneillään, meissä on ristiriita ja hevosen on vaikea luottaa meihin.

Kurssimaksu/sitoutuminen:
Kurssi on I.H.Ahaa:n jäsenille maksuton, mutta edellyttää sitoutumisen molempiin koulutuspäiviin ja välitehtävän tekemisen (parifokusointi n. 1 tunti). Jos et ole aikaisemmin fokusoinut Sarin kanssa, ennen koulutusta sovitaan yksi henkilökohtainen 45 min fokusointitapaaminen Skypen välityksellä.
Ilmoittautuminen sähköpostilla sari.pekki(at)gmail.com 31.8.2017 mennessä.

Tarjoamme kahvia, teetä, mehua ja pientä naposteltavaa pientä kahvimaksua vastaan. Ota kuitenkin omat eväät mukaan. Myös joitain ruokapaikkoja on esim. Jumbossa lyhyen ajomatkan päässä. Tervetuloa!