Ihahaan etusivun kuva kuva


I.H.Ahaa ry järjestää Piet Nibbelinkin avoimen kurssin Tuusulassa
Päivi Peusan tallilla,
http://paivintalli.blogspot.fi/.
Kurssille voi osallistua hevosen kanssa tai kuunteluoppilaana.


Hinnat:
  • Kuunteluoppilaat: Kaikki päivät 60 €, kun maksu suoritetaan etukäteen. Yksittäiset päivät 25 € / pv. Ennakkomaksu maksetaan 1.6. mennessä, tilinumeron ja muuta tietoa saa ilmoittautumisen jälkeen. Irtopäivät voi maksaa myös paikanpäällä.
  • Hevosen kanssa: 350 €. Ilmoittautuminen vahvistetaan maksamalla varausmaksu 150 € eräpäivään 30.4. mennessä.
  • Hevosen majoitus tai vuokraaminen kurssin ajaksi: Maksetaan suoraan tallin omistajalle Päivi Peusalle. Hevosen majoitus- ja vuokraustiedustelut Päiviltä, puh. 050 5112275.

Kurssilla on tarjolla kahvia ja teetä sekä pientä purtavaa. Lounaspaikkoja lähistöllä ovat esim. Vanha Unkka tai Härmän Rati, joissa molemmissa on seisova pöytä. Myös Hyrylästä löytyy mm. McDonald's ja Burger King.

Kurssille voidaan ottaa korkeintaan 6 hevosikkoa.
Ilmoittautumiset I.H.Ahaa ry:lle s-postilla: ihahaa.ry(at)gmail.com

Piet Nibbelink on hollantilainen hevostaito-opettaja, jonka suosittuja kursseja on pidetty Suomessa jo vuodesta 2000 alkaen. Pietin opetus lähtee perusasioista, jolloin opitaan käyttämään hevosen omaa kieltä, kehonkieltä, tunnetta ja energiaa. Kurssilla opitaan läsnäolon taitoa, jolloin on helpompi tulkita hevosen eleitä ja tunnetiloja. Tämän asian oppiminen auttaa sekä ihmistä että hevosta rentoutumaan, jolloin yhteisestä tekemisestä tulee luottavaista ja miellyttävää.

Hevoset käyttävät keskenään kehonkieltä ja niiden on evoluution aikana ollut pakko oppia tulkitsemaan myös muiden eläinten, kuten saalistajien, liikkeiden ja energian merkitystä, jotta ne ovat voineet selvitä hengissä. Kurssilla voi löytää uusia ulottuvuuksia myös hevosesta sekä keskinäisestä suhteesta itsensä ja hevosensa välillä. Maastakäsin työskentely auttaa ymmärtämään paremmin myös ratsain tapahtuvia apuja ja hevosen kanssa kommunikointia.